ST. FLORIAN ZRT. H-1143 Budapest, Hungária krt. 65. Telefon: +36 1 273 0075, Fax: +36 1 422 0698 , E-mail: info@stflorian.hu

Kezdőoldal   Szolgáltatások   Munkavédelem   Érintésvédelem Időszakos Felülvizsgálata (ÉV)

Érintésvédelem Időszakos Felülvizsgálata (ÉV)

Érintésvédelem Időszakos Felülvizsgálata (ÉV)

Érintésvédelmi mérés

Az épületek villamos berendezéseit használatba vétel előtt, illetve azután időszakosan kötelező felülvizsgálni az alábbiak szerint.

Ajánlatkéréshez kattintson ide!

A 22/2005. (XII.21.) FMM rendelettel módosított, a munkaeszközök és használatuk biztonsági és egészségügyi követelményeinek minimális szintjéről szóló 14/2004. (IV.19.) FMM rendelet a 2.§-ban meghatározza az eddigi gyakorlatnak megfelelően a szerelői ellenőrzés és a szabványossági felülvizsgálat fogalmát, majd a következőket mondja ki:

5/A.§ (1) A kisfeszültségű erősáramú villamos berendezés közvetett érintés elleni védelmének (érintésvédelem ) ellenőrző felülvizsgálatáról és időszakos ellenőrző felülvizsgálatáról a munkaadó – a 4-5. §-ban foglaltaktól eltérően – a berendezés szerelői ellenőrzésének, illetve szabványossági felülvizsgálatának keretében gondoskodik.

(2) Az ellenőrző felülvizsgálatot az üzemeltetés megkezdését megelőzően, valamint az érintésvédelem bővítése, átalakítása és javítása után a szerelés befejező műveleteként kell elvégezni szabványossági felülvizsgálattal.

(3) Az időszakos ellenőrző felülvizsgálatot legalább a következő gyakorisággal kell elvégezni:
a) áram-védőkapcsolón: havonta szerelői ellenőrzéssel;
b) kéziszerszámokon és hordozható biztonsági transzformátorokon : évenként szerelői ellenőrzéssel;
c) a Kommunális- és Lakóépületek Érintésvédelmi Szabályzatáról szóló 8/1981.(XII. 27.) IpM rendelet alkalmazási körébe tartozó villamos berendezéseken: 6 évenként szerelői ellenőrzéssel;
d) egyéb villamos berendezéseken: 3 évenként szabványossági felülvizsgálattal.