ST. FLORIAN ZRT. H-1143 Budapest, Hungária krt. 65. Telefon: +36 1 273 0075 , E-mail: info@stflorian.hu

Kezdőoldal   Hírek   Tűzoltó készülék kivonás

Tűzoltó készülék kivonás

Tűzoltó készülék kivonás

Tűzoltó készülék kivonás

Még egyszer szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy az MSZ 1040-es szabvány szerinti tűzoltó készülék véglegesen kivonásra kell kerüljön 2014. december 31-ig.

  • A készülék kivonásával kapcsolatban már valószínű, hogy megkapták a tájékoztatást a tűzoltó készülék ellenőrüktől, tűzvédelmi szolgáltatójuktól, de nem árt, ha tájékozódnak van-e a birtokukban ilyen készülék.
  • Azoknak a készenlétben tartóknak, akiknek a fent említett szabvány szerinti készülékük van, a fenti időpontig le kell cserélniük egy, az MSZ EN 3 szabvány szerinti készülékre.
  • Az új készülék beszerzésén kívül gondoskodniuk kell a birtokukban lévő selejt készülék szakszerű hulladék kezeléséről, mivel a bennük lévő oltó anyag veszélyes hulladéknak minősül.
  • A készülékek selejtezésénél javasoljuk, tűzoltó készülék felülvizsgálatával, karbantartásával foglalkozó szakcég bevonását, mivel ezek a cégek rendelkeznek megfelelő tapasztalattal és háttérrel az oltó anyagok kezelésére.
  • Javasoljuk, az új tűzoltó készülék kiválasztásánál tűzvédelmi szakember bevonását vagy tűzvédelmi szaküzletben a szakeladók közreműködését, mivel Ők tudnak abban segíteni, hogy a kiváltott készülék pótlására milyen oltásteljesítményű tűzoltó készüléket érdemes beszerezni, készenlétben tartani.
  • Ezen kívül szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a halon, HCFC HFC oltóanyagú gázzal oltó készülékek már régebben kivonásra kerültek, de helyenként még előfordulnak.
  • A halon kiváltására beszerzett NAF PIII, halotron készülékeket szintén ki kell vonni a forgalomból 2014. december 31. határidővel. A helyettük alkalmazandó készülék kiválasztásánál is javasolt tűzvédelmi szakember bevonása.
  • A készülékek cseréjében szakembereink szívesen állnak rendelkezésükre.

 

Ajánlatkéréshez kattintson ide!

 

Írta: Kovács Ferenc
tűz- és munkavédelmi szakelőadó

2013.12.11.


« »